• خدمات پزشکی و پرستاری در منزل آسا در اصفهان
  • ۰۹۱۳-۶-۸۸۷-۸۸۷
  • info[@]aloasa.com
Untitled-1Untitled-1Untitled-1Untitled-1
  • صفحه نخست
  • درباره ما
    • درباره آسا
    • مجوزها
  • خدمات ما
  • تجهیزات پزشکی
  • نظرات
  • مطالب آموزشی
  • تماس با ما
</a
✕

عمل های دریچه قلب

Surgery to repair and replace the aortic and mitral valves of the heart

عمل جراحی ترمیم و تعویض دریچه‌های آئورت و میترال قلب

عمل جراحی دریچه قلب با هدف ترمیم یا تعویض دریچه قلب انجام می‌شود. منظور از ترمیم این است که دریچه اصلاح یا تعمیر می‌شود تا بتواند بهتر کار کند. تعویض هم به این معنی است که دریچه معیوب بیمار برداشته‌شده و به‌جای آن یک دریچه جدید نصب می‌شود. تنها پس از شروع جراحی می‌توان در مورد نیاز یک دریچه به ترمیم یا تعویض، تصمیم گرفت. جراح در مورد برنامه‌ای که برای جراحی دارد و هرگونه درمان موردنیاز دیگر با بیمار صحبت می‌کند.

ترمیم دریچه چیست؟

  • معمولاً دریچه‌هایی که دارای نقایص ارثی- مادرزادی هستند قابل ترمیم می‌باشند، همچنین، موفقیت درمان افتادگی دریچه میترال با استفاده از گزینه ترمیم نیز آمار بالایی داشته است. نارسایی دریچه میترال ، نشت خون به عقب از طریق دریچه میترال در زمان انقباض بطن چپ می‏‌باشد. دریچه میترالی که نشت دارد اجازه می‏‌دهد تا خون در زمان انقباض در دو جهت جریان پیدا کند. مقداری از خون همان گونه که باید از بطن از طریق دریچۀ آئورت قلب جریان می‏‌یابد و مقداری خون به داخل دهلیز برمی‏‌گردد.
  • برخی از روش‌هایی که جراحان برای ترمیم یک دریچه انجام می‌دهند عبارت‌اند از:
  • کامیشروتومی: از آن برای تنگی دریچه‌ میترال، که ناشی از ضخیم شدن لت‌ها و شاید چسبیدن آن‌ها به یکدیگر است، استفاده می‌شود. جراح با برش دادن نقاطی که لت‌ها به یکدیگر می‌رسند، دریچه را باز می‌کند.
  • والوولوپلاستی: در این تکنیک، تقویت لت‌ها باعث حرکت بهتر آن‌ها و بسته شدن کامل دریچه می‌شود. این تقویت شدن ناشی از وجود وسیله حلقه مانندی است که جراح آن را دور طرف بیرونی منفذ دریچه قرار می‌دهد.
  • شکل‌دهی مجدد: به روشی گفته می‌شود که در آن جراح بخشی از یک لت را جدا می‌کند. سپس لت دوباره سر جایش دوخته می‌شود، که این باعث بسته شدن کامل دریچه خواهد شد.
  • دکلسیفیکاسیون: رسوبات کلسیم از اطراف و روی لت‌ها برداشته می‌شود. پس از برداشته شدن کلسیم، لت‌ها به خوبی بسته می‌شوند.
  • ترمیم: در ترمیمِ ساختارهای پشتیبان، طناب‌هایی که از دریچه‌ها پشتیبانی می‌کنند تعویض یا کوتاه می‌شوند (این طناب‌ها، طناب‌های وتری و عضلات پاپیلاری نامیده می‌شوند). وقتی این طناب‌ها طول مناسبی داشته باشند، دریچه‌ها به‌خوبی بسته می‌شوند.
  • وصله زدن: با استفاده از وصله‌های بافتی، سوراخ‌ها و پارگی‌های به وجود آمده در لت‌ها پوشانده می‌شوند.

تعویض دریچه چیست؟

در صورت تخریب شدید دریچه، که اغلب برای دریچه‌های میترال یا دریچه آئورت اتفاق می‌افتد، می‌بایست آن را تعویض کرد. از گزینه تعویض برای درمان انواع بیماری‌های دریچه‌‌ای که جان بیمار را به خطر می‌اندازند نیز استفاده می‌شود. گاهی اوقات به بیش از یک مورد ترمیم یا تعویض دریچه نیاز است. برای تعویض می‌توان از دو نوع دریچه استفاده کرد:

  • دریچه‌های مکانیکی: که معمولاً از موادی مثل پلاستیک، کربن یا فلز ساخته می‌شوند. دریچه‌های مکانیکی قوی و مستحکم بوده و دوامی طولانی دارند. ازآنجاکه معمولاً خون به دریچه‌های مکانیکی چسبیده و تشکیل لخته می‌دهد، بیمارانی که از این دریچه‌ها استفاده می‌کنند مجبورند تا آخر عمر داروهای رقیق‌کننده خون (داروهای ضدانعقاد) مصرف کنند.
  • دریچه‌های بیولوژیکی: که از بافت حیوانات تهیه‌شده (زنوگرافت) یا از بافت انسانی یک قلب اهداشده برداشته می‌شوند (آلوگرافت یا هموگرافت). گاهی اوقات، می‌توان از بافت خود بیمار هم برای تعویض دریچه استفاده کرد (اتوگرافت). معمولاً بیماران دارای دریچه‌های بیولوژیکی نیازی به مصرف داروهای رقیق‌کننده خون ندارند. استحکام این دریچه‌ها به‌اندازه دریچه‌های مکانیکی نبوده و تقریباً هر ۱۰ سال یک‌بار نیاز به تعویض دارند. دریچه‌های بیولوژیکی، هنگامی‌که برای کودکان یا نوجوانان استفاده می‌شوند حتی از این هم زودتر از کار می‌افتند، برای همین اغلب از این دریچه‌ها برای بیماران سالخورده استفاده می‌شود.

پزشک پس از گفتگو با بیمار تصمیم می‌گیرد که کدام نوع دریچه بهترین گزینه است.در طول جراحی برای ترمیم یا تعویض دریچه، استخوان قفسه سینه برید شده، قلب متوقف می‌شود و خون از طریق یک دستگاه قلب و ریه مصنوعی جریان می‌یابد. ازآنجاکه باید قلب یا آئورت باز شود، جراحی دریچه قلب یک جراحی قلب باز است.

 آماده شدن برای جراحی

در صورت هرگونه تغییر در وضعیت سلامتتان ازجمله بروز علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا، موضوع را به جراح یا متخصص قلبتان اطلاع دهید. وجود هرگونه عفونتی بر بهبودیتان تأثیر می‌گذارد. همچنین، در مورد تمامی داروهایی که مصرف می‌کنید (تجویزی، بدون نسخه و مکمل‌ها) به متخصص قلب یا جراحتان اطلاع دهید. قبل از جراحی از شما نوار قلب، آزمایش‌های خون، آزمایش ادرار و عکس رادیولوژی قفسه سینه گرفته می‌شود تا جراح بتواند جدیدترین اطلاعات مربوط به سلامتتان را دریافت کند.

اگر سیگاری هستید پزشک از شما خواهد خواست تا دست‌کم ۲ هفته قبل از جراحی کشیدن سیگار را متوقف کنید. شب قبل از جراحی از شما خواسته می‌شود تا حمام گرفته و مقدار میکروب‌های روی پوستتان را کاهش دهید.

تزریق داروی بیهوشی باعث خواهد شد که در طول عمل بخوابید (بیهوش شوید). ازآنجاکه خالی بودن شکم، خطر بیهوشی را به حداقل می‌رساند، از شما خواسته می‌شود که بعد از نیمه‌ی شب قبل از عمل چیزی نخورید و نیاشامید. اگر بعد از نیمه‌شب چیزی خوردید یا آشامیدید، حتماً باید موضوع را به متخصص بیهوشی و جراح اطلاع دهید. هرچند که متخصص قلب و جراح به‌طور کامل شما را در مورد روند جراحی راهنمایی خواهند کرد، بااین‌حال نکات کلی زیر مواردی هستند که هر بیماری که تحت جراحی دریچه قلب قرار می‌گیرد با آن‌ها مواجه می‌شود.

Patient care and rehabilitation after heart valve surgery

مراقبت و بازتوانی بیماران بعد از عمل جراحی دریچه قلب:
  • آموزش درخصوص استحمام (مدت زمان استحمام، کوتاه، دمای آب، مناسب و شسشتشوی زخم ها با شامپو یا صابون بچه و خشک کردن زخم ها پس از استحمام)
  •  آموزش درخصوص تعویض پانسمان (پس از ترخیص در منزل نیاز به پانسمان و آغشته کردن محل زخم به مواد اضافه   مانند بتادین و انواع کرم ها نیست و در صورت مشاهده ترشح، تورم، قرمزی و التهاب در ناحیه زخم ها با پزشک معالج تماس گرفته شود.)
  • خارج کردن نخ های بخیه (۲ هفته پس از عمل جراحی باید به پزشک جراح و یا بیمارستان مراجعه و نخ های بخیه خارج گردد.)
  • میزان فعالیت و استراحت پس از عمل جراحی (انجام فعالیت های سنگین مانند ورزش های رقابتی، کوه پیمایی، دوچرخه سواری، رانندگی، بلند کردن اجسام با وزن بیش از ۵ کیلوگرم و در آغوش گرفتن کودکان به مدت ۸ هفته ممنوع می باشد و فعالیت های روزمره و شغلی نیز در صورتی که سخت و پر استرس نباشد، حدود ۸  هفته بعد از عمل شروع گردد.)
  • آموزش درخصوص پیاده روی (توصیه به پیاده روی به مدت ۱ تا ۲ ساعت در طول روز بر روی سطح صاف در بیماران از جمع شدن   مایع در اطراف قلب، کاهش یبوست، تقویت اعتماد به نفس و کاهش افسردگی پس از عمل بسیار مفید است.)
  • آموزش درخصوص فعالیت های جنسی (فعالیت های جنسی به طور معمول بعد از ۸  هفته به شرط نداشتن درد جناغ سینه وبهبودی زخم ها مجاز است و مطلوب ترین وضعیت، حالتی است که کشش و فشار روی دنده ها و عضله سینه ای وارد نشود.)
  • مراجعه به متخصص داخلی قلب (یک ماه پس از عمل جراحی جهت کنترل و تنظیم داروها و وضعیت داخلی قلب  باید به متخصص داخلی قلب مراجعه و طبق نظر وی، معاینات دوره ای صورت پذیرد.)
  • آموزش درخصوص قرص وارفارین و تنظیم PT (بنا به نوع دریچه و وضعیت بیمار، پزشک معالج براساس میزان PT دوز وارفارین را تنظیم نموده و هفته اول ۲  بار در هفته، هفته دوم ۱  بار در هفته و بعد در صورت مناسب بودن میزان PT طبق نظر پزشک معالج به صورت  دوره ای PT و INR بیمار کنترل و به اطلاع پزشک مربوطه می رسد و مهم ترین نکته درباره وارفارین، مصرف دارو در وقت معین است.   اگر مصرف داروی وارفارین فراموش شد، PT و INR به صورت اورژانسی کنترل و با پزشک داخلی قلب، تماس گرفته شود و بهتر است              برای کنترل و تنظیم دقیق PT و INR و قرص وارفارین، دفترچه ای به این منظور تهیه و اندازه هر دو در آن ثبت شود، زیرا اختلال در تنظیم PT و مصرف وارفارین، خطرات بسیار جدی مانند اختلال کار دریچه، سکته مغزی و … را می تواند به همراه داشته باشد.)
  • آموزش درخصوص علائم و هشدارهای مصرف وارفارین (بروز هرگونه کبودی و خون مردگی غیر طبیعی و خون ریزی های داخلی و خارجی در بدن از قبیل خون ریزی از گوش، چشم، بینی، از لثه ها حین مسواک زدن، مشاهده خون در ادرار و مدفوع و … سریعاً کنترل PT و اطلاع به پزشک معالج.)
  • آموزش درخصوص پیشگیری از آندوکاردیت و مراقبت های دندانپزشکی (رعایت بهداشت دهان و دندان، مراجعه دوره ای   به دندانپزشک و قبل از انجام هرگونه اقدام دندانپزشکی (ترمیمی یا جراحی) و یا سایر اعمال جراحی باید داروی آنتی بیوتیک برای پیشگیری از عفونت دریافت شود، همچنین باید با نظر پزشک، قرص وارفارین، موقتاً قطع و داروی مناسب جایگزین گردد و برای جلوگیری از عفونت،  بهتر است مراقب سرماخوردگی و بیماری های عفونی بود، چون برای دریچه مکانیکی مضر می باشد و همچنین با افراد سرما خورده                   نباید در تماس بود و در صورت ابتلا به بیماری ها و عفونت های تنفسی به خصوص گلو دردهای چرکی به ویژه در ۸  هفته اول به    متخصص داخلی مراجعه شود.)
  • زمان مصرف وارفارین (بسته به نوع بیماری و نظر پزشک معالج، مصرف وارفارین درمان موقت یا دائمی خواهد بود.)
  • رژیم غذایی در بیماران با مصرف وارفارین (بیماران قلبی بطور کلی باید از رژیم غذایی کم نمک و کم چربی استفاده نمایند،در صورت داشتن دیابت، فشار خون و چربی خون، رژیم مربوط به بیماری مورد نظر را نیز باید رعایت نمود. مصرف قرص وارفارین با ویتامین K تداخل دارد و منابع غذایی حاوی ویتامین K سبزیجات سبز تیره (کاهو، کلم بروکلی و اسفناج) کلم سبز و خیار است. نکته مهم این است که  این مواد باید به صورت ثابت و هفتگی و با اندازه گیری PT مصرف شود اما آنها را نباید از رژیم غذایی حذف کرد، چون تأثیر هر کدام  از این مواد غذایی، بر روی دارو و PT در افراد مختلف متفاوت است و بهتر است مصرف چای سبز، انبه، گزنه، زردچوبه، پیاز،‌ زنجبیل،گریپ فروت و سیر کاهش یابد و مصرف وارفارین با برخی داروها تداخل داشته و باعث تغییر میزان PT می شود و برای مصرف سایر داروها با متخصص داخلی قلب مشورت شود و از مصرف سیگار و مشروبات الکلی خودداری شود.)
  • مصرف وارفارین در بارداری (مصرف وارفارین در بارداری ممنوع است، قبل از بارداری حتماً با پزشک متخصص قلب و متخصص زنان مشورت شود.)

Surgery day and recovery period

روز جراحی و دوره بهبودی

روز جراحی :برای بی‌حس شدن ناحیه‌ای از مچ دستتان که به سرخرگ آن یک لوله پلاستیکی (موسوم به «راه») وارد می‌شود، به شما داروی بی‌حسی موضعی تزریق می‌گردد. برای تمامی جراحی‌های ترمیم یا تعویض دریچه از یک دستگاه قلب و ریه مصنوعی استفاده می‌شود. با کمک این دستگاه، در زمان توقف قلب، خون سرشار از اکسیژن به سراسر بدن پمپاژ می‌شود. پس‌ازآنکه به دستگاه قلب و ریه مصنوعی وصل شدید، قلبتان متوقف و خنک می‌شود. سپس، بسته به اینکه کدام دریچه قرار است ترمیم یا تعویض شود، در قلب یا آئورت یک برش ایجاد می‌شود. پس از ترمیم یا تعویض دریچه، قلب دوباره به کار انداخته شده و از دستگاه قلب و ریه جدا می‌شوید.

جراحی، بسته به تعداد دریچه‌های نیازمند ترمیم یا تعویض از ۲ تا ۴ ساعت یا بیشتر طول می‌کشد.

دوره بهبودی : معمولاً بعد از عمل بیمار حدود یک هفته در بیمارستان خواهد ماند که ۱ تا ۳ روز آن در آی‌سی‌یو سپری می‌شود. بهبودی از عمل دریچه قلب زمانی زیادی طول می‌کشد، که البته مدت آن به میزان سلامتی بیمار قبل از عمل بستگی دارد. شما باید استراحت کرده و فعالیت‌هایتان را محدود کنید. پزشکتان از شما خواهد خواست تا طبق برنامه ورزش برای بیماران قلبی ، تمرین  کرده یا در یک برنامه توان‌بخشی قلب شرکت کنید.

زندگی بعد از تعویض دریچه : اکثر جراحی‌های ترمیم و تعویض دریچه موفقیت‌آمیز هستند. در موارد نادری، ترمیم دریچه موفق نبوده و به جراحی دیگری نیاز خواهد بود. بیمارانی که دریچه‌های بیولوژیکی دارند، می‌بایست هر ۱۰ تا ۱۵ سال دریچه نصب‌شده را تعویض کنند. امکان ضعیف و خراب شدن دریچه‌های مکانیکی نیز وجود دارد، بنابراین، بیماران در صورت داشتن هرگونه علائم نارسایی دریچه می‌بایست به پزشکشان اطلاع دهند.‌ بیماران دارای دریچه مکانیکی باید تا آخر عمر داروهای رقیق‌کننده خون مصرف کنند. ازآنجاکه این داروها خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهند، بنابراین بیمار می‌بایست  از یک دستبند هشدار پزشکی استفاده کرده و به پزشکان و دندان‌پزشکانی که از آن‌ها خدمات درمانی دریافت می‌کند، استفاده از داروهای رقیق‌کننده خون را اطلاع دهد. حتی اگر داروی رقیق‌کننده خون مصرف نمی‌کنید، همیشه به پزشک یا دندان‌پزشکتان بگویید که قبلاً عمل دریچه قلب داشته‌اید. اگر قرار است تحت یک عمل جراحی یا دندانپزشکی قرار بگیرید، باید قبل از عمل آنتی‌بیوتیک مصرف کنید.

گاهی اوقات، بیماران دارای دریچه‌های مکانیکی یک صدای کلیک در سینه‌شان می‌شنوند. این تنها صدای باز و بسته شده یک دریچه نو است، و جای هیچ‌گونه نگرانی ندارد. در حقیقت، شنیده شدن این صدا نشان می‌دهد که دریچه درست‌ کار می‌کند.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

4 نوامبر, 2020

بای پس قلب یا عمل قلب باز


اطلاعات بیشتر

heart valve operations

Surgery to repair and replace the aortic and mitral valves of the heart

عمل جراحی ترمیم و تعویض دریچه‌های آئورت و میترال قلب

عمل جراحی دریچه قلب با هدف ترمیم یا تعویض دریچه قلب انجام می‌شود. منظور از ترمیم این است که دریچه اصلاح یا تعمیر می‌شود تا بتواند بهتر کار کند. تعویض هم به این معنی است که دریچه معیوب بیمار برداشته‌شده و به‌جای آن یک دریچه جدید نصب می‌شود. تنها پس از شروع جراحی می‌توان در مورد نیاز یک دریچه به ترمیم یا تعویض، تصمیم گرفت. جراح در مورد برنامه‌ای که برای جراحی دارد و هرگونه درمان موردنیاز دیگر با بیمار صحبت می‌کند.

ترمیم دریچه چیست؟

  • معمولاً دریچه‌هایی که دارای نقایص ارثی- مادرزادی هستند قابل ترمیم می‌باشند، همچنین، موفقیت درمان افتادگی دریچه میترال با استفاده از گزینه ترمیم نیز آمار بالایی داشته است. نارسایی دریچه میترال ، نشت خون به عقب از طریق دریچه میترال در زمان انقباض بطن چپ می‏‌باشد. دریچه میترالی که نشت دارد اجازه می‏‌دهد تا خون در زمان انقباض در دو جهت جریان پیدا کند. مقداری از خون همان گونه که باید از بطن از طریق دریچۀ آئورت قلب جریان می‏‌یابد و مقداری خون به داخل دهلیز برمی‏‌گردد.
  • برخی از روش‌هایی که جراحان برای ترمیم یک دریچه انجام می‌دهند عبارت‌اند از:
  • کامیشروتومی: از آن برای تنگی دریچه‌ میترال، که ناشی از ضخیم شدن لت‌ها و شاید چسبیدن آن‌ها به یکدیگر است، استفاده می‌شود. جراح با برش دادن نقاطی که لت‌ها به یکدیگر می‌رسند، دریچه را باز می‌کند.
  • والوولوپلاستی: در این تکنیک، تقویت لت‌ها باعث حرکت بهتر آن‌ها و بسته شدن کامل دریچه می‌شود. این تقویت شدن ناشی از وجود وسیله حلقه مانندی است که جراح آن را دور طرف بیرونی منفذ دریچه قرار می‌دهد.
  • شکل‌دهی مجدد: به روشی گفته می‌شود که در آن جراح بخشی از یک لت را جدا می‌کند. سپس لت دوباره سر جایش دوخته می‌شود، که این باعث بسته شدن کامل دریچه خواهد شد.
  • دکلسیفیکاسیون: رسوبات کلسیم از اطراف و روی لت‌ها برداشته می‌شود. پس از برداشته شدن کلسیم، لت‌ها به خوبی بسته می‌شوند.
  • ترمیم: در ترمیمِ ساختارهای پشتیبان، طناب‌هایی که از دریچه‌ها پشتیبانی می‌کنند تعویض یا کوتاه می‌شوند (این طناب‌ها، طناب‌های وتری و عضلات پاپیلاری نامیده می‌شوند). وقتی این طناب‌ها طول مناسبی داشته باشند، دریچه‌ها به‌خوبی بسته می‌شوند.
  • وصله زدن: با استفاده از وصله‌های بافتی، سوراخ‌ها و پارگی‌های به وجود آمده در لت‌ها پوشانده می‌شوند.

تعویض دریچه چیست؟

در صورت تخریب شدید دریچه، که اغلب برای دریچه‌های میترال یا دریچه آئورت اتفاق می‌افتد، می‌بایست آن را تعویض کرد. از گزینه تعویض برای درمان انواع بیماری‌های دریچه‌‌ای که جان بیمار را به خطر می‌اندازند نیز استفاده می‌شود. گاهی اوقات به بیش از یک مورد ترمیم یا تعویض دریچه نیاز است. برای تعویض می‌توان از دو نوع دریچه استفاده کرد:

  • دریچه‌های مکانیکی: که معمولاً از موادی مثل پلاستیک، کربن یا فلز ساخته می‌شوند. دریچه‌های مکانیکی قوی و مستحکم بوده و دوامی طولانی دارند. ازآنجاکه معمولاً خون به دریچه‌های مکانیکی چسبیده و تشکیل لخته می‌دهد، بیمارانی که از این دریچه‌ها استفاده می‌کنند مجبورند تا آخر عمر داروهای رقیق‌کننده خون (داروهای ضدانعقاد) مصرف کنند.
  • دریچه‌های بیولوژیکی: که از بافت حیوانات تهیه‌شده (زنوگرافت) یا از بافت انسانی یک قلب اهداشده برداشته می‌شوند (آلوگرافت یا هموگرافت). گاهی اوقات، می‌توان از بافت خود بیمار هم برای تعویض دریچه استفاده کرد (اتوگرافت). معمولاً بیماران دارای دریچه‌های بیولوژیکی نیازی به مصرف داروهای رقیق‌کننده خون ندارند. استحکام این دریچه‌ها به‌اندازه دریچه‌های مکانیکی نبوده و تقریباً هر ۱۰ سال یک‌بار نیاز به تعویض دارند. دریچه‌های بیولوژیکی، هنگامی‌که برای کودکان یا نوجوانان استفاده می‌شوند حتی از این هم زودتر از کار می‌افتند، برای همین اغلب از این دریچه‌ها برای بیماران سالخورده استفاده می‌شود.

پزشک پس از گفتگو با بیمار تصمیم می‌گیرد که کدام نوع دریچه بهترین گزینه است.در طول جراحی برای ترمیم یا تعویض دریچه، استخوان قفسه سینه برید شده، قلب متوقف می‌شود و خون از طریق یک دستگاه قلب و ریه مصنوعی جریان می‌یابد. ازآنجاکه باید قلب یا آئورت باز شود، جراحی دریچه قلب یک جراحی قلب باز است.

 آماده شدن برای جراحی

در صورت هرگونه تغییر در وضعیت سلامتتان ازجمله بروز علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا، موضوع را به جراح یا متخصص قلبتان اطلاع دهید. وجود هرگونه عفونتی بر بهبودیتان تأثیر می‌گذارد. همچنین، در مورد تمامی داروهایی که مصرف می‌کنید (تجویزی، بدون نسخه و مکمل‌ها) به متخصص قلب یا جراحتان اطلاع دهید. قبل از جراحی از شما نوار قلب، آزمایش‌های خون، آزمایش ادرار و عکس رادیولوژی قفسه سینه گرفته می‌شود تا جراح بتواند جدیدترین اطلاعات مربوط به سلامتتان را دریافت کند.

اگر سیگاری هستید پزشک از شما خواهد خواست تا دست‌کم ۲ هفته قبل از جراحی کشیدن سیگار را متوقف کنید. شب قبل از جراحی از شما خواسته می‌شود تا حمام گرفته و مقدار میکروب‌های روی پوستتان را کاهش دهید.

تزریق داروی بیهوشی باعث خواهد شد که در طول عمل بخوابید (بیهوش شوید). ازآنجاکه خالی بودن شکم، خطر بیهوشی را به حداقل می‌رساند، از شما خواسته می‌شود که بعد از نیمه‌ی شب قبل از عمل چیزی نخورید و نیاشامید. اگر بعد از نیمه‌شب چیزی خوردید یا آشامیدید، حتماً باید موضوع را به متخصص بیهوشی و جراح اطلاع دهید. هرچند که متخصص قلب و جراح به‌طور کامل شما را در مورد روند جراحی راهنمایی خواهند کرد، بااین‌حال نکات کلی زیر مواردی هستند که هر بیماری که تحت جراحی دریچه قلب قرار می‌گیرد با آن‌ها مواجه می‌شود.

Patient care and rehabilitation after heart valve surgery

مراقبت و بازتوانی بیماران بعد از عمل جراحی دریچه قلب:
  • آموزش درخصوص استحمام (مدت زمان استحمام، کوتاه، دمای آب، مناسب و شسشتشوی زخم ها با شامپو یا صابون بچه و خشک کردن زخم ها پس از استحمام)
  •  آموزش درخصوص تعویض پانسمان (پس از ترخیص در منزل نیاز به پانسمان و آغشته کردن محل زخم به مواد اضافه   مانند بتادین و انواع کرم ها نیست و در صورت مشاهده ترشح، تورم، قرمزی و التهاب در ناحیه زخم ها با پزشک معالج تماس گرفته شود.)
  • خارج کردن نخ های بخیه (۲ هفته پس از عمل جراحی باید به پزشک جراح و یا بیمارستان مراجعه و نخ های بخیه خارج گردد.)
  • میزان فعالیت و استراحت پس از عمل جراحی (انجام فعالیت های سنگین مانند ورزش های رقابتی، کوه پیمایی، دوچرخه سواری، رانندگی، بلند کردن اجسام با وزن بیش از ۵ کیلوگرم و در آغوش گرفتن کودکان به مدت ۸ هفته ممنوع می باشد و فعالیت های روزمره و شغلی نیز در صورتی که سخت و پر استرس نباشد، حدود ۸  هفته بعد از عمل شروع گردد.)
  • آموزش درخصوص پیاده روی (توصیه به پیاده روی به مدت ۱ تا ۲ ساعت در طول روز بر روی سطح صاف در بیماران از جمع شدن   مایع در اطراف قلب، کاهش یبوست، تقویت اعتماد به نفس و کاهش افسردگی پس از عمل بسیار مفید است.)
  • آموزش درخصوص فعالیت های جنسی (فعالیت های جنسی به طور معمول بعد از ۸  هفته به شرط نداشتن درد جناغ سینه وبهبودی زخم ها مجاز است و مطلوب ترین وضعیت، حالتی است که کشش و فشار روی دنده ها و عضله سینه ای وارد نشود.)
  • مراجعه به متخصص داخلی قلب (یک ماه پس از عمل جراحی جهت کنترل و تنظیم داروها و وضعیت داخلی قلب  باید به متخصص داخلی قلب مراجعه و طبق نظر وی، معاینات دوره ای صورت پذیرد.)
  • آموزش درخصوص قرص وارفارین و تنظیم PT (بنا به نوع دریچه و وضعیت بیمار، پزشک معالج براساس میزان PT دوز وارفارین را تنظیم نموده و هفته اول ۲  بار در هفته، هفته دوم ۱  بار در هفته و بعد در صورت مناسب بودن میزان PT طبق نظر پزشک معالج به صورت  دوره ای PT و INR بیمار کنترل و به اطلاع پزشک مربوطه می رسد و مهم ترین نکته درباره وارفارین، مصرف دارو در وقت معین است.   اگر مصرف داروی وارفارین فراموش شد، PT و INR به صورت اورژانسی کنترل و با پزشک داخلی قلب، تماس گرفته شود و بهتر است              برای کنترل و تنظیم دقیق PT و INR و قرص وارفارین، دفترچه ای به این منظور تهیه و اندازه هر دو در آن ثبت شود، زیرا اختلال در تنظیم PT و مصرف وارفارین، خطرات بسیار جدی مانند اختلال کار دریچه، سکته مغزی و … را می تواند به همراه داشته باشد.)
  • آموزش درخصوص علائم و هشدارهای مصرف وارفارین (بروز هرگونه کبودی و خون مردگی غیر طبیعی و خون ریزی های داخلی و خارجی در بدن از قبیل خون ریزی از گوش، چشم، بینی، از لثه ها حین مسواک زدن، مشاهده خون در ادرار و مدفوع و … سریعاً کنترل PT و اطلاع به پزشک معالج.)
  • آموزش درخصوص پیشگیری از آندوکاردیت و مراقبت های دندانپزشکی (رعایت بهداشت دهان و دندان، مراجعه دوره ای   به دندانپزشک و قبل از انجام هرگونه اقدام دندانپزشکی (ترمیمی یا جراحی) و یا سایر اعمال جراحی باید داروی آنتی بیوتیک برای پیشگیری از عفونت دریافت شود، همچنین باید با نظر پزشک، قرص وارفارین، موقتاً قطع و داروی مناسب جایگزین گردد و برای جلوگیری از عفونت،  بهتر است مراقب سرماخوردگی و بیماری های عفونی بود، چون برای دریچه مکانیکی مضر می باشد و همچنین با افراد سرما خورده                   نباید در تماس بود و در صورت ابتلا به بیماری ها و عفونت های تنفسی به خصوص گلو دردهای چرکی به ویژه در ۸  هفته اول به    متخصص داخلی مراجعه شود.)
  • زمان مصرف وارفارین (بسته به نوع بیماری و نظر پزشک معالج، مصرف وارفارین درمان موقت یا دائمی خواهد بود.)
  • رژیم غذایی در بیماران با مصرف وارفارین (بیماران قلبی بطور کلی باید از رژیم غذایی کم نمک و کم چربی استفاده نمایند،در صورت داشتن دیابت، فشار خون و چربی خون، رژیم مربوط به بیماری مورد نظر را نیز باید رعایت نمود. مصرف قرص وارفارین با ویتامین K تداخل دارد و منابع غذایی حاوی ویتامین K سبزیجات سبز تیره (کاهو، کلم بروکلی و اسفناج) کلم سبز و خیار است. نکته مهم این است که  این مواد باید به صورت ثابت و هفتگی و با اندازه گیری PT مصرف شود اما آنها را نباید از رژیم غذایی حذف کرد، چون تأثیر هر کدام  از این مواد غذایی، بر روی دارو و PT در افراد مختلف متفاوت است و بهتر است مصرف چای سبز، انبه، گزنه، زردچوبه، پیاز،‌ زنجبیل،گریپ فروت و سیر کاهش یابد و مصرف وارفارین با برخی داروها تداخل داشته و باعث تغییر میزان PT می شود و برای مصرف سایر داروها با متخصص داخلی قلب مشورت شود و از مصرف سیگار و مشروبات الکلی خودداری شود.)
  • مصرف وارفارین در بارداری (مصرف وارفارین در بارداری ممنوع است، قبل از بارداری حتماً با پزشک متخصص قلب و متخصص زنان مشورت شود.)

Surgery day and recovery period

روز جراحی و دوره بهبودی

روز جراحی :برای بی‌حس شدن ناحیه‌ای از مچ دستتان که به سرخرگ آن یک لوله پلاستیکی (موسوم به «راه») وارد می‌شود، به شما داروی بی‌حسی موضعی تزریق می‌گردد. برای تمامی جراحی‌های ترمیم یا تعویض دریچه از یک دستگاه قلب و ریه مصنوعی استفاده می‌شود. با کمک این دستگاه، در زمان توقف قلب، خون سرشار از اکسیژن به سراسر بدن پمپاژ می‌شود. پس‌ازآنکه به دستگاه قلب و ریه مصنوعی وصل شدید، قلبتان متوقف و خنک می‌شود. سپس، بسته به اینکه کدام دریچه قرار است ترمیم یا تعویض شود، در قلب یا آئورت یک برش ایجاد می‌شود. پس از ترمیم یا تعویض دریچه، قلب دوباره به کار انداخته شده و از دستگاه قلب و ریه جدا می‌شوید.

جراحی، بسته به تعداد دریچه‌های نیازمند ترمیم یا تعویض از ۲ تا ۴ ساعت یا بیشتر طول می‌کشد.

دوره بهبودی : معمولاً بعد از عمل بیمار حدود یک هفته در بیمارستان خواهد ماند که ۱ تا ۳ روز آن در آی‌سی‌یو سپری می‌شود. بهبودی از عمل دریچه قلب زمانی زیادی طول می‌کشد، که البته مدت آن به میزان سلامتی بیمار قبل از عمل بستگی دارد. شما باید استراحت کرده و فعالیت‌هایتان را محدود کنید. پزشکتان از شما خواهد خواست تا طبق برنامه ورزش برای بیماران قلبی ، تمرین  کرده یا در یک برنامه توان‌بخشی قلب شرکت کنید.

زندگی بعد از تعویض دریچه : اکثر جراحی‌های ترمیم و تعویض دریچه موفقیت‌آمیز هستند. در موارد نادری، ترمیم دریچه موفق نبوده و به جراحی دیگری نیاز خواهد بود. بیمارانی که دریچه‌های بیولوژیکی دارند، می‌بایست هر ۱۰ تا ۱۵ سال دریچه نصب‌شده را تعویض کنند. امکان ضعیف و خراب شدن دریچه‌های مکانیکی نیز وجود دارد، بنابراین، بیماران در صورت داشتن هرگونه علائم نارسایی دریچه می‌بایست به پزشکشان اطلاع دهند.‌ بیماران دارای دریچه مکانیکی باید تا آخر عمر داروهای رقیق‌کننده خون مصرف کنند. ازآنجاکه این داروها خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهند، بنابراین بیمار می‌بایست  از یک دستبند هشدار پزشکی استفاده کرده و به پزشکان و دندان‌پزشکانی که از آن‌ها خدمات درمانی دریافت می‌کند، استفاده از داروهای رقیق‌کننده خون را اطلاع دهد. حتی اگر داروی رقیق‌کننده خون مصرف نمی‌کنید، همیشه به پزشک یا دندان‌پزشکتان بگویید که قبلاً عمل دریچه قلب داشته‌اید. اگر قرار است تحت یک عمل جراحی یا دندانپزشکی قرار بگیرید، باید قبل از عمل آنتی‌بیوتیک مصرف کنید.

گاهی اوقات، بیماران دارای دریچه‌های مکانیکی یک صدای کلیک در سینه‌شان می‌شنوند. این تنها صدای باز و بسته شده یک دریچه نو است، و جای هیچ‌گونه نگرانی ندارد. در حقیقت، شنیده شدن این صدا نشان می‌دهد که دریچه درست‌ کار می‌کند.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

4 نوامبر, 2020

cardiac bypass or open heart surgery


اطلاعات بیشتر
شرکت خدمات پزشکی و پرستاری در منزل آسا با تیمی تخصصی و کارآزموده درخدمت شما همشریان گرامی میباشد تا شما با خاطری آسوده خدمات درمانی در منزل را با کیفیتی که شایسته شماست دریافت کنید
آدرس دفتر مرکزی اصفهان خیابان کاوه خیابان گلستان خیابان هسا فلکه حج کوی شهید احمدی پاساژ آریا
تلفن دفتر مرکزی : ۰۳۱۳۲۶۸۲۸۸۰
ما ۲۴ ساعته ارائه خدمت می کنیم
شماره تماس ۲۴ ساعته : ۸۸۷-۸۸۷-۶-۰۹۱۳
ایمیل : info[@]aloasa.com
© تمام حقوق اين سايت متعلق به شرکت خدمات پزشکی و پرستاری در منزل آسا مي باشد.(All Right Reserved By Aloasa ) طراحی سایت توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ گوطب